TV Paprika Logo

Papanași

Medie
Ieftin

Preparare

Brânza se amestecă cu cele două ouă până se încorporează și apoi se adaugă cele 100 de grame de zahăr. Se mixează, după care se vor adăuga și celelalte ingrediente: un vârf de linguriță de bicarbonat, esență de vanilie. După ce adăugați și făina, amestecați din nou cu mixerul, adăugând și lapte. Dacă brânza e mai umedă s-ar putea să mai aveți nevoie de 1 lingură de făină în compoziție; aluatul trebuie să fie ușor de format, să nu fie prea lipicios. Se pune într-o tavă adâncă mult ulei la încins. Se formează din aluat bile de dimensiunea interiorului pumnului. Se străpunge bila cu degetul prin centru, apoi treceți bila prin făină. Ușor, măriți gaura din mijloc și aplatizați puțin colacul obținut. Prăjiți papanașii în uleiul încins pe ambele părți până sunt rumeni (aproximativ 5 minute). Serviți cu smântână și dulceață.

înapoi la listă