Emisiune asociată:
Gusturile Italiei Cu Antonio Passarelli
1. sezon 7. parte
Preparare
Se pun pastele la fiert într-o oală mare cu apă sărată. Aparte, într-o tigaie, se călește ceapa tăiată felii foarte subțiri în 2 linguri de ulei de măsline, apoi se adaugă un cățel de usturoi întreg. Se lasă usturoiul câteva minute până se colorează și apoi se scoate. Se adaugă toate legumele tăiate mărunt, cubulețe: prima dată morcovii, apoi ardeii, zucchini, vinetele și câteva frunze de busuioc. La sfârșit se adaugă roșiile tăiate cubulețe și restul de la busuioc. Se fierb împreună aprox 15 minute. Se scot pastele fierte din apă și se adaugă în tigaia cu sosul de legume. Se adaugă un pic din apă în care s-au fiert pastele, se asezonează cu sare si eventual cu un pic de piper. Se mai lasa cateva clipe la fiert, se scot de pe foc și se adaugă brânza pecorino rasă. Se servesc calde.
Fotograf Katalin Sándor