Piept De Raţă Cu Varză Roşie, Prune Uscate Şi Spumă De Dovlecel

Medie
Medie
Medie

Preparare

Prăjim în zahăr caramelizat varza roşie tăiată subţire şi ceapa feliată. Începem cu ceapa, iar puţin mai târziu, adăugăm şi varza. Le condimentăm cu sare, piper, oţet şi vin roşu, apoi adăugăm apă dacă e nevoie şi le călim sub capac, până când sunt gata pe jumătate. Adăugăm prunele uscate şi le fierbem până când sunt gata, având grijă ca varza să rămână puţin crocantă. Tăiem dovlecelul în bucăţi, condimentăm cu sare, piper şi cimbrişor şi le fierbem în supa de carne până când se înmoaie, apoi le dăm prin mixer. Facem frişcă din smântâna dulce şi o amestecăm cu dovlecelul răcit. Până la servire, le ţinem în frigider. Presărăm sare şi piper peste bucățile de piept de raţă, apoi le rumenim în tigaia fierbinte. Le coacem în cuptor, la 160 de grade, timp de 5-7 minute, până devin rozalii.

înapoi la listă