Emisiune asociată:

Dóra Havas Si Prajiturile Ei De Vis
2. sezon 8. parte
Preparare
Punem apă într-o oală mare și o lăsăm să fiarbă încet. Pregătim poșul, îl punem într-un pahar înalt ca să fie mai ușor de umplut. Preîncălzim cuptorul la 175 de grade.
Amestecăm ouăle cu zahărul și sarea într-un bol pe care apoi îl punem pe aburi și continuăm să amestecăm cu un tel până amestecul atinge 70 de grade, în aproximativ 5 minute. Apoi mutăm amestecul în robot și batem spuma până se dublează în volum, cam în 7-9 minute. Este important să obținem o spumă fermă, altfel pișcotul se va lăsa la coacere.
Cernem făina amestecată cu amidon și o adăugăm treptat și cu grijă. Punem aluatul în poș și începem să dozăm pișcoturile în tavă, la 4-5 cm distanță. Presărăm zahăr pudră peste ele și le punem la copt, în 12 minute va fi gata prima porție. La fel procedăm și cu următoarele. Le lăsăm în tavă până se răcesc și le păstrăm în cutii închise ermetic.