Pogăcele cu brânză

Preparare

Turnăm făina într-un vas, adăugăm cubulețele de unt rece și le amestecăm. Adăugăm brânza, răzuim cașcaval, spargem un ou (cu celălalt le vom unge), presărăm drojdia, sărăm și frământăm foarte bine. Îl împachetăm în folie și-l lăsăm să stea 30 de minute în frigider.
Întindem aluatul pe un blat presărat cu făină, după care ungem o parte cu restul de ouă și-l împăturim în două. Ungem din nou o parte cu ou și împăturim din nou. Îl întindem din nou la o grosime de un deget. Decupăm pogăcelele și le așezăm pe o tavă căptușită cu hârtie de copt și le ungem pe deasupra cu ouă după care presărăm cu semințe de susan sau de dovleac și le lăsăm să stea 20 de minute. Se vor coace în 20-25 de minute la 190 de grade.

înapoi la listă