Emisiune asociată:

Dóra Havas Si Prajiturile Ei De Vis
2. sezon 16. parte
Preparare
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Amestecăm zahărul cu coaja răzuită de lămâie. Le punem în robot, adăugăm unt și batem o spumă la care adăugăm ouăle și le batem mai departe.
Amestecăm făina cu praful de copt și smântâna și treptat o adăugăm la amestecul cu unt.
Turnăm aluatul într-o formă de plăcintă. Feliem merele, le amestecăm cu unt și miere și le aranjăm pe aluat. Le coacem timp de 50 de minute până ce se caramelizează merele și se pătrunde aluatul. Le servim stropite cu dulce de leche.
Dulce de leche (cremă arsă de lapte):
Preîncălzim cuptorul la 220 de grade. Turnăm laptele condensat într-un vas termorezistent. Învelim strâns vasul cu folie de aluminiu. Într-un alt vas termorezistent mai mare turnăm apă fierbinte cât să ajungă la jumătatea vasului mic.
Le lăsăm 2 ore în cuptorul încins verificând din când în când să nu se ardă și să completăm apa dacă e cazul. Când are o culoare închisă de caramel o scoatem din cuptor, lăsăm să se răcească, o amestecăm și o turnăm într-un borcan. O păstrăm în frigider.