Emisiune asociată:

Dóra Havas Si Prajiturile Ei De Vis
2. sezon 10. parte
Preparare
Vișinele le hidratăm în ceai fierbinte. Înainte de folosire le strecurăm și le ștergem cu prosoape de hârtie.
Într-un vas de mixer amestecăm făină cu pudra de cacao, sare și praf de copt. Topim untul și 200 de grame de ciocolată la bain marie. Într-un alt vas amestecăm vișinele strecurate, nucile de caju tocate și restul de ciocolată mărunțită. Batem în 5 minute într-un robot o spumă din ouă și zahăr, la care adăugăm vanilie și după ce reducem turația adăugăm și ciocolata călduță cu unt. Cu o spatulă amestecăm și mixul de făină după care adăugăm mixul cu nuci caju. Cuptorul îl preîncălzim la 160 de grade.
Facem mici grămezi cu lingurița pe o tavă căptușită cu hârtie de copt și le turtim. Le coacem 10-11 minute. După ce le scoatem din cuptor le lăsăm să se răcească complet în tavă. Le vom păstra în cutii închise ermetic.