Prăjituri cu ciocolată și de toate

Preparare

Vișinele le hidratăm în ceai fierbinte. Înainte de folosire le strecurăm și le ștergem cu prosoape de hârtie.
Într-un vas de mixer amestecăm făină cu pudra de cacao, sare și praf de copt. Topim untul și 200 de grame de ciocolată la bain marie. Într-un alt vas amestecăm vișinele strecurate, nucile de caju tocate și restul de ciocolată mărunțită. Batem în 5 minute într-un robot o spumă din ouă și zahăr, la care adăugăm vanilie și după ce reducem turația adăugăm și ciocolata călduță cu unt. Cu o spatulă amestecăm și mixul de făină după care adăugăm mixul cu nuci caju. Cuptorul îl preîncălzim la 160 de grade.
Facem mici grămezi cu lingurița pe o tavă căptușită cu hârtie de copt și le turtim. Le coacem 10-11 minute. După ce le scoatem din cuptor le lăsăm să se răcească complet în tavă. Le vom păstra în cutii închise ermetic.

înapoi la listă