Pui De Bresse Perfect, Fript Întreg, Cu Piure De Cartofi

Medie
Medie
Medie

Preparare

Pregătim o saramură de 6%, pentru care amestecăm cu mixerul 120 g sare și 1880 ml apă. Dacă sarea s-a dizolvat, putem adăuga puiul întreg curățat. Este foarte important ca saramura să acopere tot puiul și să-l lăsăm în această saramură pentru o noapte, în frigider. Să folosim pui proaspăt, nu congelat. A doua zi, scoatem puiul din saramură, îl ștergem și-l legăm. Îl așezăm într-un vas de porțelan mai adânc, în care adăugăm și grăsimea mărunțită a puiului. Frigem puiul în cuptor, la 220 de grade, timp de 25-30 de minute, apoi îl scoatem și-l stropim bine cu untura topită. După aceea, îl întoarcem și-l punem înapoi în cuptor pentru încă 25-30 de minute. La finalul intervalului, scoatem puiul, îl așezăm cu pieptul în jos și încălzim toată untura. Punem câteva fire de cimbrișor și câțiva căței de usturoi în interiorul puiului. Când untura începe să fumege, stropim bine puiul, astfel încât să ajungă untură și în interior. Dacă am procedat corect, vom simți mirosul irezistibil al cimbrișorului și al usturoiului, iar pielea va deveni și mai crocantă. Îl lăsăm să se odihnească 10-12 minute, până când putem să-l tăiem în bucăți. Cea mai bună garnitură e un piure clasic de cartofi, pe care putem să-l pregătim cât se odihnește puiul. Fierbem în coajă cartofi amandine (este recomandat să facem asta în ultimele 20 de minute ale frigerii puiului), îi curățăm, îi zdrobim, cât timp sunt fierbinți, adăugăm lapte și unt, după gust. Avem grijă să amestecăm continuu, pe foc, și să adăugăm astfel untul, ca să fie absorbit de cartofi.

înapoi la listă