Pulpe De Rață Cu Sos De Ciuperci De Pădure Și Castraveți

Medie
Medie
Medie

Preparare

Pulpele de rață se crestează fin, se presară peste ele sare și piper și se trag la tigaie tigaie. Se așază apoi într-o tavă, cu o ceapă albă feliată, unt și zeamă de oase, se acoperă și se dau la cuptor, la 180 de grade, pentru o oră și jumătate. În grăsimea rămasă, se prăjește slănina tăiată cubulețe. Se adaugă ceapă albă tăiată mărunt, puțin vin roșu, sare, muștar și ciupercile de pădure. Se călește totul cu puțin piper. Pentru sosul de castraveți, se taie cubulețe castraveții curățați de coajă și cu sâmburii scoși, după care se introduc în apă clocotită. Se scot și se pun la răcit. Gălbenușul se amestecă cu smântâna dulce, adăugând sare și piper. Se adaugă castraveții și se amestecă cu puțină zeamă rămasă de la prăjitul pulpelor. Se poate adăuga și zeamă de lămâie. Pulpele pot fi servite și cu garnitură de cartofi fierți sau cu găluște de cartofi.

înapoi la listă