Ragut iute coreean din rădăcin

Preparare

Pregătim toate legumele, le curățăm și le tăiem cubulețe de aproximativ aceeași dimensiune. Călim prazul câteva minute după care adăugăm și dovleacul tăiat cubulețe (orice fel de dovleac, cel de toamnă sau Hokkaido), morcovii, morcovii albi, cartofii (putem folosi orice alte rădăcinoase sau tuberculi pe care îi avem la îndemână, de pildă țelină, cartofi dulci, păstârnac). Amestecăm și adăugăm 2 l de apă. Adăugăm sare și piper, dar cu grijă, fiindcă și sosul de soia este sărat. Lăsăm să fiarbă sub capac la foc mare aproximativ 15 minute, până se fac legumele. În timp ce fierb, pregătim sosul picant: amestecăm până la omogenizare ghimbirul și usturoiul răzuit, fulgii de chili, pasta de ardei iute, zahărul din trestie și le punem la fiert 1-2 minute și, dacă avem, adăugăm și frunzele de spanac, care se vor veșteji repede de la căldură.

înapoi la listă