Rugelach

Medie
Ieftin
Multă

Preparare

Amestecăm cu robotul de bucătărie crema de brânză, untul şi zahărul. Adăugăm făina şi sarea, apoi frământăm amestecul. Împărţim aluatul în două, formăm două discuri, le împachetăm în folie şi le punem în frigider cel puţin o oră, dar şi mai bine, toată noaptea. Pentru umplutură, încălzim într-o oală gemul, ca să fie tartinabil. Într-un vas mediu, amestecăm nucile pecan, ciocolata, stafidele şi zahărul. După ce aluatul s-a odihnit, îl scoatem din frigider şi-l lăsăm să se odihnească zece minute. Formăm şi întindem două discuri de 30 cm în diametru pe masa dată cu făină. Ungem discurile cu două-trei linguri de gem, apoi împărţim pe ele amestecul cu nucă. Aşezăm hârtie de copt peste ele, apăsăm puţin umplutura, ca să putem rula mai simplu aluatul. Tăiem aluatul în 16 felii, apoi le rulăm, cum se rulează cornurile. Le aşezăm pe o tavă de copt, apoi le ungem cu un amestec de ouă şi lapte, le răcim 30 de minute, înainte să le punem la copt, apoi le coacem în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, timp de 22-25 de minute, până când vor fi gata.

înapoi la listă