Emisiune asociată:

Bunătăți Din Legume
1. sezon 14. parte
Preparare
Tăiem boabele de pe știuleții de porumb cu un cuțit ascuțit, folosindu-ne de un vas adânc. Acesta este util pentru că altfel boabele zboară în toate părțile. Le punem în apă clocotită, sărată și lăsăm să fiarbă 1 minut, doar cât să rămână crocant și moale, dar nu crude. Strecurăm boabele și le răcim. Cel mai simplu e dacă punem gheață în chiuvetă și turnăm boabele într-un bol de sticlă așezat în ea. Scoatem miezul castraveților cu o linguriță și îi tăiem cubulețe fără a-i curăți de coajă. Tăiem mărunt ceapa roșie și feliem roșiile. Pregătim dressingul în același bol în care vom servi salata amestecând sucul unei lămâi, a unei limete, pasta de chili și sosul de soia. Punem legumele și coriandrul apoi amestecăm și punem salata la rece pentru o oră pentru a se întrepătrunde bine gusturile. Este o garnitură excelentă pentru fripturi la grătar.