Salată de vinete cu iaurt, pătrunjel și ulei de chili

Preparare

Pregătim vinetele: le tăiem în cubulețe de aproximativ 3 cm și le punem într-un vas de jena sau o tavă de copt căptușită cu folie de aluminiu, presărăm peste ele 3 linguri de sare și le lăsăm să stea o oră. Le spălăm, le strecurăm și le ștergem bine cu prosoape de hârtie. Cubulețele de vinete le putem fierbe în apă, dar în mod tradițional ele sunt prăjite într-o tigaie mare, în ulei încins. Absorb mult ulei, dar vom completa cât e necesar. Cantitatea asta nu încape în tigaie, deci o vom prăji în mai multe tranșe. Scoatem vinetele prăjite pe o tavă și le răcim. Amestecăm cu sare și usturoi răzuit iaurtul gros, turcesc sau grecesc. Dacă nu avem acasă iaurt turcesc sau grecesc, atunci punem în strecurătoare un iaurt normal și-l lăsăm două ore să se scurgă. Iaurtul îl amestecăm cu vinetele exact înainte de servire. Deasupra presărăm frunze de pătrunjel verde, tocat mărunt.

înapoi la listă