Saute De Midii Și Vongole Cu Baghetă Cu Usturoi

Medie
Medie

Preparare

Într-o tigaie mare se încing cca 60 ml ulei de măsline extravirgin, în care se topesc 50 g unt. Se pun la prăjit, cu tot cu cochilie, 800 g midii și 400 g vongole și se lasă la prăjit până acestea se deschid. Se adaugă 5-6 căței de usturoi tăiați rondele și mâncarea se stinge cu 80 ml de vin alb sec. Se mai lasă încă 2 minute, după care se adaugă sos obținut din mixarea în blender a 450 g roșii cu 40 ml de ulei măsline, sare, piper și în care s-au adăugat și 4-5 fire busuioc verde. La final se adaugă 3-4 fire pătrunjel tocat. Se scoate totul pe un platou mare și se ornează cu un fir întreg de pătrunjel. Se servește cu baghete scoase din cuptor, care au fost umplute, în prealabil, cu 200 g unt frecat cu 3-4 căței de usturoi dați pe răzătoarea fină. Poftă bună, și gătiți cu gust.

înapoi la listă