Shakshouka – ghiveci oriental cu ouă, condimentat

Preparare

Călim ceapa și usturoiul tocate mărunt într-o tigaie mare, iar când ceapa începe să devină sticloasă, adăugăm condimentele: coriandru, chimion, scorțișoară, boia de ardei și ardei cayenne. Adăugăm ardeiul gras verde tocat și-l lăsăm să se călească după care turnăm pasta de roșii și roșiile proaspete tăiate cubulețe. Le lăsăm să fiarbă aproximativ 15 minute pe foc mare, să se îngroașe puțin sosul, după care adăugăm pătrunjelul tocat mărunt și zahărul. Condimentăm cu sare și piper. Facem 4 adâncituri în ghiveci, spargem în ele câte un ou, punem capacul și le punem pentru 10 minute în cuptor, până se coagulează albușul, dar gălbenușul rămâne lichid. La servire presărăm deasupra coadă de arpagic și coriandru, cașcaval sau brânză feta răzuite. Se servește cu pâine sau cu pită.

înapoi la listă