Sos De Mărar Cu Ouă Şi Cartofi

Ușor
Ieftin
Medie

Preparare

800 ml lapte se sărează şi se pune la încălzit. În 200 ml de lapte se amestecă făina albă şi se toarnă încet peste laptele cald şi sărat din oală. Se amestecă încontinuu, ca să nu se ardă sosul. Se lasă puţin la fiert, se adaugă mărarul mărunţit, se condimentează cu sare, zahăr şi oţet, apoi se mai lasă puţin la fiert, ca să nu se precipite sosul de la oţet. La sosul gata preparat se servesc ouă fierte sau carne de vită fiartă, precum şi paste sau cartofi fierţi. Sfatul lui Vendy: sosul va fi mai moale dacă la sfârşit se adaugă şi puţină smântână lichidă. La fierbere, mărarul capătă o culoare închisă, de aceea se adaugă numai la sfârşit. Merită se se pună deoparte puţin mărar şi pentru ornare sau pentru a fi amestecat în sos, pentru o culoare frumoasă.

Fotograf: Katalin Sándor

înapoi la listă