Sufleu De Ciocolată

Ușor
Medie
Multă

Preparare

Ungem formele de sufleu cu unt şi le presărăm cu zahăr. Topim ciocolata deasupra unei băi de aburi, apoi o punem deoparte, să se răcească, şi adăugăm cafeaua instant. Amestecăm gălbenuşul cu zahărul, până când devine alb, apoi adăugăm ciocolata topită, smântâna dulce, lichiorul de portocale şi le amestecăm până când dispar cocoloaşele. Batem cu un praf de sare albuşurile, cu robotul de bucătărie, până când obţinem o spumă tare, pe care o amestecăm în două-trei tranşe cu amestecul de ciocolată. Turnăm amestecul în formele pregătite, umplându-le până la patru cincimi şi dând cu vârful degetului pe marginea formei, pentru ca sufleul să se ridice vertical. Le punem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade şi le coacem 20 de minute, până când sunt gata. Le servim imediat ce le scoatem din cuptor.

înapoi la listă