Supă De Borş

Ușor
Medie
Scăzut

Preparare

Carnea şi osul se pun la fiert în apă rece. Se adaugă foi de dafin, câteva boabe de piper şi sare. Într-un alt vas, se prăjeşte în ulei sfecla tăiată fâşii înguste, se adaugă pasta de roşii, se condimentează cu zeamă de lămâie şi cu sare. Se lasă până se înmoaie. Într-un vas, se prăjeşte în ulei ceapă tăiată mărunt. Se adaugă morcovii tăiaţi fâşii şi rădăcina de pătrunjel, tăiată la fel, se lasă câteva minute la prăjit, apoi se adaugă varza tăiată fâşii. Se adaugă sare, piper şi se lasă până se înmoaie totul. Se amestecă cu sfecla prăjită, împreună cu zeama, apoi se adaugă carnea de vită fiartă şi tăiată bucăţi. Se toarnă zeama de carne şi se lasă la fiert. Se îngroaşă cu un amestec făcut cu făină şi smântână şi se adaugă zeamă de lămâie. Se serveşte cu smântână şi cu mărar proaspăt, tăiat mărunt.

Fotograf Katalin Sándor

înapoi la listă