Supă picantă cu legume soleanca

Preparare

Turnăm 800 ml apă fiartă peste hribii uscați și îi lăsăm să stea o jumătate de oră. Îi strecurăm, păstrăm zeama și îi uscăm cu un prosop de hârtie, după care îi tăiem bucățele mai mici. Călim prazul tăiat rondele în ulei încins. Adăugăm bulionul și-l lăsăm să se călească și să se caramelizeze împreună. Apoi punem morcovii tăiați rondele și cubulețele de cartofi, îi amestecăm bine și stingem cu zeama de pe ciuperci și încă 400 ml de apă. Adăugăm sare, piper, castraveții murați tăiați cubulețe și zeama lor și lăsăm să mai fiarbă 15 minute, până fierb morcovii și cartofii. În acest moment, adăugăm și ciupercile tăiate și mai lăsăm să fiarbă 5 minute. La sfârșit, înainte de a servi supa, punem măslinele tăiate, lămâile feliate subțire și mărarul tocat mărunt. Separat servim și smântână.

înapoi la listă