Taco cu conopidă coaptă, cremă de avocado și salsa iute

Preparare

Preîncălzim cuptorul la 200 de grade cu recirculare. Desfacem o conopidă în buchețele de mărimi aproximativ egale, cele mari le tăiem în două. Le ungem cu ulei, sare, piper și le așezăm pe hârtie de copt cu partea tăiată în jos, aceea se va rumeni grozav. Le coacem timp de 20-25 de minute până se înmoaie și se rumenesc. Pentru crema de avocado înjumătățim 2-3 fructe, înlăturăm sâmburii, scoatem miezul și îl pasăm cu furculița, adăugând zeama unei lămâi sau a unei limete, un cățel de usturoi răzuit, o ceapă și o roșie tăiate foarte mărunt, sare și piper. Pentru a pregăti salsa, tăiem zucchini cubulețe cât mai mărunte. Roșia o opărim un minut, îi îndepărtăm coaja și scoatem miezul zemos cu semințele. Tăiem mărunt pulpa roșiei. Adăugăm ierburile proaspete, zeama și coaja lămâii. Condimentăm cu sare, piper și un praf de chimion măcinat. Înjumătățim fructul de avocado, înlăturăm sâmburele, scoatem miezul și îl tăiem mărunt și-l adăugăm cu grijă la salsa. Dacă nu am găsit decât avocado tare, îl punem pentru o zi într-o pungă de hârtie, alături de o banană, și va fi gata de consum.

înapoi la listă