Tartă Cu Zmeură Şi Limetă, În Aluat De Firimituri

Medie
Medie
Multă

Preparare

Tocăm mărunt cu robotul biscuiţii, migdalele şi zahărul. Le punem într-un vas şi adăugăm sarea şi untul topit. Le amestecăm, punem totul într-o formă de copt şi-l precoacem în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, timp de zece minute. Între timp, pregătim umplutura. Fierbem zmeura cu zahărul, apoi le pasăm printr-o strecurătoare, aruncăm seminţele şi lăsăm pulpa de zmeură să se răcească. Amestecăm cu robotul gălbenuşul şi coaja rasă de limetă, până când formează o cremă albă. La sfârşit, adăugăm şi sucul de limetă. Lăsăm firimiturile de biscuiţi să se răcească, apoi turnăm crema, adăugăm zmeura şi desenăm un motiv marmorat cu vârful unui cuţit. Punem înapoi, în cuptor, totul. Le coacem la 170 de grade, timp de 15-20 de minute, până când crema se întăreşte, dar mijlocul rămâne gelatinos. Este important să nu se rumenească în cuptor ! După ce scoatem tarta din cuptor, o lăsăm să se răcească, apoi o punem în frigider, pentru cel puţin o oră. O servim rece, cu frişcă şi puţină coajă de limetă rasă deasupra.

înapoi la listă