Tarte Cu Vişine Şi Sirop Cu Ciocolată

Medie
Ieftin
Multă

Preparare

Amestecăm cu robotul făina, praful de copt, sarea şi untul rece. Când amestecul începe să semene cu nisipul ud, adăugăm gălbenuşurile, le amestecăm şi adăugăm, lingură cu lingură, apă rece, cât este necesar pentru obţinerea unui aluat elastic. Îl împachetăm în folie şi-l răcim 15 minute. Amestecăm zahărul, scorţişoara măcinată şi oţetul balsamic cu vişinele fără sâmburi, într-o oală medie, apoi le fierbem, până când devin siropoase. Le lăsăm să se răcească puţin, apoi le amestecăm cu picăturile de ciocolată. Întindem aluatul şi tăiem cercuri cu diametrul de circa 8 cm. Le aşezăm în forme mici de tartă, apoi punem în fiecare umplutură. Întindem şi restul aluatului, acoperim minitartele, le lipim pe margine, apoi le înţepăm şi le ungem cu ou. Le coacem timp de 30-35 de minute, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Le servim călduţe.

înapoi la listă