Emisiune asociată:

Dóra Havas Si Prajiturile Ei De Vis
2. sezon 9. parte
Preparare
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade. Ungem cu unt forma de tort cu clemă de 22 cm și o presărăm și cu făină. Amestecăm făina cu praful de copt și cu un praf de sare.
Topim pe aburi ciocolata cu untul, apa fierbinte și zahărul. O luăm de pe foc și adăugăm pudra de cacao, făina și ouăle puțin bătute. Aluatul astfel obținut îl turnăm în formă, netezim suprafața și îl punem la copt, timp de 25 de minute. Îl lăsăm în formă până se răcește.
Topim pe aburi ciocolata mărunțită. Între timp batem frișca cu un pic de zahăr. Adăugăm crema mascarpone și vanilia și amestecăm bine. Amestecăm ciocolata răcită cu mousse-ul și încorporăm și gelatina praf. Umplem poșul cu spuma obținută.
Distribuim uniform mousse-ul pe pișcotul răcit. Netezim suprafața și punem tortul în frigider pentru 4-6 ore ca să se întărească.
Frișca o încălzim până la punctul de fierbere dar nu o lăsăm să fiarbă. O turnăm peste ciocolata mărunțită, omogenizăm bine și lăsăm să se răcească un pic apoi o întindem peste tort.