Emisiune asociată:

Dóra Havas Si Prajiturile Ei De Vis
2. sezon 4. parte
Preparare
Punem ciocolata albă mărunțită într-un vas de mixer. Încălzim până la punctul de fierbere 200 ml de frișcă și o turnăm peste ciocolată. Amestecăm până se topește ciocolata. Lăsăm să se răcească după care o punem în frigider.
Din frișca rămasă batem o spumă tare pe care o păstrăm în frigider până o vom folosi.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade. Ouăle și zahărul le amestecăm într-un vas până fac spumă și le punem deoparte.
Într-un alt vas cernem făina și adăugăm praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Încorporăm alternând ingredientele uscate și maioneza în amestecul cu ouă și le omogenizăm.
Căptușim o tavă cu hârtie de copt și turnăm aluatul în ea. Se coace în 20-25 de minute în cuptorul preîncălzit. Înainte să o scoatem îi facem testul cu ac. Lăsăm blatul să se răcească.
Amestecăm frișca cu crema de ciocolată albă. Pișcotul răcit îl tăiem cubulețe și jumătate din ele le așezăm pe fundul tăvii. Punem peste el o porție de zmeură și o treime din spuma cu ciocolată albă. Continuăm stratificarea până ni se termină ingredientele, iar deasupra vom pune zmeură și spumă.