Emisiune asociată:

Bunătăți Din Legume
1. sezon 4. parte
Preparare
Feliem varza creață și o spălăm. Nu trebuie să se usuce, deoarece apa de pe frunze ne va fi de ajutor în procesul de călire. Topim cele 40 g de unt într-o oală, la foc mic, împreună cu uleiul. Punem imediat și cățeii de usturoi curățați de coajă. Menținem o temperatură joasă, ca să nu se ardă usturoiul. Amestecăm apoi harissa, pasta de ardei iute și adăugăm feliile de varză creață, sare, amestecăm și acoperim oala. Cea mai potrivită e una de fontă, pentru că menține bine aburii, iar varza se gătește înăbușit în propria zeamă. Va fierbe aproximativ 40 de minute, timp în care o mai verificăm și, dacă e nevoie, mai punem un pic de apă. Când varza scade, e dulce și moale, atunci e gata. O servim cu felii prăjite de mămăligă.