Vinegret – salată de sfeclă rusească cu varză murată

Preparare

Coacem sfecla: preîncălzim cuptorul la 200 de grade, bucățile de sfeclă necurățată de coajă le învelim individual în folie de aluminiu și le punem în cuptor pentru 1 oră. Timpul exact necesar coacerii variază în funcție de mărimea bucăților de sfeclă, între o oră și o oră și jumătate. Lăsăm să se răcească până ce le putem lua în mână, le curățăm și le tăiem cubulețe de 1 cm. Putem face asta cu 2-3 zile înainte, pentru că se păstrează bine la frigider. Curățăm cartofii, îi tăiem cubulețe de aceeași mărime și îi punem la fiert în apă cu sare, după care-i strecurăm. Tăiem cubulețe și castraveții și merele (sau chiar pere nashi, zemoase). Amestecăm cu grijă toate acestea, adăugând apoi și varza murată, pe care o mărunțim, ca să poată fi consumată mai ușor. Punem sare, piper, mărarul tocat mărunt și ulei de floarea soarelui, amestecând totul. Salata va fi mult mai gustoasă dacă o lăsăm să stea în frigider câteva ore.

înapoi la listă