Ruladă De Ciocolată Cu Cremă De Ciocolată

Medie
Medie
Multă

Preparare

Se bat puţin ouăle şi se pun în vasul robotului de bucătărie, apoi se adaugă şi zahărul. Se pune vasul deasupra unei oale cu apă, fără ca acesta să atingă apa. Se încălzesc ouăle deasupra apei fierbinţi, amestecând continuu, până când se dizolvă zahărul şi amestecul devine călduţ (nu se fierbe, fiindcă ouăle se coagulează). Se pune vasul la robot şi se bate la turaţie mare, până când se obţine o cremă albă. Se opreşte robotul şi se adaugă cu grijă făina amestecată cu sare şi cacao. Se adaugă două linguri din amestec la untul topit, apoi, cu grijă, se adaugă totul la aluat. Se pune aluatul într-o tavă căptuşită cu hârtie de copt, unsă cu unt şi dată cu făină, apoi se pune în cuptorul încălzit la 190 de grade. Se răstoarnă blatul pe o cârpă de bucătărie dată cu zahăr pudră şi se rulează imediat, apoi se lasă să se răcească. Între timp, se pregăteşte crema. Se topeşte ciocolata deasupra unei băi de aburi, iar când e gata, se adaugă apa rece şi extractul de vanilie. Se amestecă doar până când se încorporează apa, altfel se strică crema. Se bate frişca din smântâna dulce, se amestecă trei linguri cu ciocolata, apoi se adaugă totul la frişcă. Se pune crema în frigider, pentru 15 minute. După aceea, se unge blatul cu jumătate din cremă, apoi se rulează iar. Se unge rulada pe exterior cu ciocolata, apoi se lasă să se răcească. Înainte de servire, se presară rulada cu fulgi de ciocolată.

înapoi la listă