Ciocolată Fierbinte

Ușor
Medie
Multă

Preparare

Fierbem apa la foc mediu. Punem ciocolata într-o oală, pe care o punem deasupra celei cu apă, şi o topim pe o baie de aburi. Când amestecul devine omogen, o luăm de pe foc şi adăugăm cele patru linguri de apă fierbinte şi zahărul brun, apoi le amestecăm. Aceasta e baza ciocolatei fierbinţi, care poate fi subţiată cu lapte. Părerea mea este că raportul ideal pentru această cantitate este de 300 ml de lapte, dar aceasta poate fi modificată după gust. Astfel, am obţinut circa patru porţii de câte 100 ml, porţie care e atât de mare încât ajunge şi pentru cei mai înrăiţi iubitori de ciocolată. Se serveşte imediat. Această bază de ciocolată fierbinte poate fi îmbunătăţită cu mai multe arome, cum ar fi chili, scorţişoară, nucşoară sau chiar şi cu vanilie.

înapoi la listă