Emisiune asociată:
Rețete Din Toată Lumea
1. sezon 8. parte
Preparare
Ciolanul de miel se pune la marinat în vin roşu, timp de o noapte. Se toarnă puţin ulei într-o tavă, ciolanul se presară cu sare şi cu piper, se pune în tavă şi se adaugă felii de ceapă albă, morcovi tăiaţi bucăţi, foi de dafin, puţin vin, apoi se lasă la copt, sub capac, la 160 de grade, timp de 1,5 ore. Când carnea devine fragedă, se ia folia şi se lasă la prăjit la o temperatură mai ridicată, timp de 15-20 de minute. Ceapa albă tăiată mărunt se căleşte în unt topit, se adaugă caisele uscate tăiate bucăţi mici şi se condimentează cu sare, piper, salvie mărunţită, cimbrişor şi frunze de pătrunjel. Se presară cu pesmet, se pune la încălzit şi se amestecă cu ouăle bătute. Se formează bulgări şi se pun în cuptorul încălzit, pentru câteva minute. Se servesc lângă ciolan, precum şi morcovii sau, eventual, cartofii prăjiţi şi condimentaţi, tăiaţi felii.
Fotograf Katalin Sándor