Pasăre Spaniolă Cu Orez

Ușor
Medie
Multă

Preparare

Ca şi la fripturi, se poate folosi antricot sau muşchi de vită. Bucăţile de carne se bat, se presară cu sare şi cu piper și se freacă cu muştar. Se pun deasupra bucăţile de salam sau crenvurşti tăiate fâşii subţiri, ouăle fierte şi castraveciorii, se rulează şi se înfige câte un ac de carne în fiecare, pentru a le ţine împreună. Într-un vas se pune la încălzit ulei, se adaugă ceapa mărunţită şi se lasă la călit până se obţine o culoare maronie, ca sosul să aibă o culoare închisă. După aceea, se aşază ruladele de carne pregătite şi se prăjesc pe fiecare parte. Se adaugă apă (sau zeamă de carne, pentru un gust mai intens), puţin suc de la castraveciori, o lingură de muştar, sare, piper, se acoperă şi se lasă la călit până când carnea se va înmuia. Dacă e necesar, se mai adaugă apă. Ruladele de carne se servesc cu orez sau cu paste. Sfatul lui Vendy: ruladele vor fi şi mai gustoase dacă se mai pun bucăţi de cârnaţi de Debreţin sau slănină peste muştar. Pentru un aspect colorat, se mai poate adăuga praz sau ardei capia. Ceapa va avea un gust mai bun dacă e pusă pe un strat de slănină tăiată fâşii.

Fotograf: Katalin Sándor

înapoi la listă