Emisiune asociată:

Dóra Havas Si Prajiturile Ei De Vis
2. sezon 6. parte
Preparare
Amestecăm făina cu scorțișoară și cu sare. Într-un robot batem o spumă din unt, zahăr și coajă de portocale după care reducem turația și adăugăm treptat făina. După omogenizare adăugăm fisticul și merișoarele. Împărțim aluatul în două părți egale, îl modelăm în formă cuboidă cu marginile rotunjite, cu un diametru de aprox. 4 cm, îl înfășurăm în folie și îl punem în frigider pentru minim 2 ore.
Preîncălzim cuptorul la 160 de grade și căptușim două tăvi cu hârtie de copt. Scoatem o bucată de aluat din frigider, îl ungem pe fiecare parte cu ou bătut, îl trecem prin zahăr (sau presărăm) și cu un CUȚIT FOARTE ASCUȚIT vom tăia felii groase de jumătate de cm (cu atenție fiindcă din cauza fisticului feliatul este îngreunat, dar dacă aluatul e rece, vom reuși). Merită întors după fiecare felie tăiată, ca să își păstreze forma.
Feliile le așezăm pe tavă și se vor coace în aproximativ 15 minute. Biscuiții sunt gata când capătă o culoare maro deschis. Aluatul îl putem păstra la congelator chiar și o lună!