Cremă de ardei copți cu nuci (muhammara)

Preparare

Setăm cuptorul pe grill sau pe temperatura cea mai ridicată. Tăiem ardeii în două, scoatem semințele și le așezăm pe o tavă căptușită cu folie de aluminiu, cu partea tăiată în sus. Îi coacem până li se înnegrește coaja și face bășici. Îi scoatem într-o oală adâncă, și-i lăsăm să stea 15 minute, acoperiți cu o folie. După această perioadă pot fi decojiți ușor. (Tăiați fâșii și stropiți cu ulei de măsline se pot păstra mai multe zile în frigider, se pot prepara cu 3-4 zile înainte). Mixăm într-un blender pulpa de ardei cu celelalte ingrediente: bucățile de pâine albă, nucile tăiate mare, uleiul de măsline, zeama de lămâie, chimionul și siropul de rodie până se face piuré. Dacă e cazul se mai poate îngroșa cu nuci și pâine, dacă e prea groasă atunci adăugăm ulei de măsline, zeamă de lămâie, eventual puțină apă. E mai gustoasă dacă stă câteva ore, ca să se întrepătrundă aromele. O servim cu pită proaspătă sau legume.

înapoi la listă