Emisiune asociată:

Dóra Havas Si Prajiturile Ei De Vis
2. sezon 1. parte
Preparare
ALUATUL. Topim untul după care-l turnăm într-un bol de mixer. Tigaia o punem deoparte.
Adăugăm la unt ouăle, zahărul, sarea și făina, le amestecăm bine după care adăugăm și laptele. Prăjim câte trei – patru clătite de persoană.
SIROPUL. Răzuim coaja portocalelor și le stoarcem sucul. Amestecăm bine coaja de portocale cu zahărul ca acesta să absoarbă bine aroma.
Într-o tigaie mare topim untul până devine spumos, adăugăm zahărul cu portocale și îl caramelizăm, până capătă o culoare maro deschis. Micșorăm focul și turnăm peste caramel lichiorul și sucul de portocale și lăsăm să fiarbă aproximativ 2 minute, amestecând din când în când. Când amestecul devine siropos, adăugăm bucățile de portocale și trecem clătitele prin acest sirop. Le întoarcem, le așezăm pe farfurii și le servim imediat.
Putem pune peste fiecare porție câte un glob de înghețată de vanilie sau le putem flamba. Pentru asta le stropim cu o lingură de lichior de portocale și le aprindem imediat.