Eton mess cu fructe de vară

Preparare

Tăiem căpșunile în bucăți mici. Le punem într-un vas mic, adăugăm zahăr, gin și le fierbem 7-10 minute la foc mediu până se înmoaie căpșunile dar nu se destramă. Le strecurăm, punem siropul deoparte și le lăsăm să se răcească.
Din frișcă și 2 linguri de zahăr batem o spumă moale într-un vas rece. Când frișca e gata, sfărâmăm în ea 1-2 bezele.
Montăm desertul: adăugăm cu grijă căpșunile fierte în spumă fără să le uniformizăm. Adăugăm și fructele proaspete. Sfărâmăm câteva bezele pe fundul unei tăvi și turnăm peste ele jumătate din spuma de fructe urmate din nou de bezele și spumă. Deasupra vom pune bezele și fructe. Le servim în pahare, stropite cu siropul răcit.

Bezele pentru decor:
Batem albușurile într-o spumă medie, la care adăugăm câte o lingură de zahăr așteptând întotdeauna să se dizolve zahărul în întregime. După asta, lăsăm robotul 5 minute la turație maximă până obținem o spumă lucioasă, cremoasă și tare. Adăugăm amidonul și zeama de lămâie și mai amestecăm un minut. Punem spuma într-un poș.
Pe o tavă acoperită cu hârtie de copt formăm bezele mici. Le coacem 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 130 de grade după care oprim cuptorul, îi deschidem ușa și le lăsăm să se răcească. În acest timp bezelele se vor usca. Ținute într-o cutie închisă ermetic, bezelele pot fi păstrate chiar și o săptămână.

înapoi la listă