Gubă cu mac – Budincă de cornuri cu mac

Preparare

Amestecăm macul măcinat cu zahăr pudră. Feliem cornurile și dacă nu sunt uscate, le așezăm pe o tavă și le ținem în cuptor până se încinge, având grijă să nu se ardă, scopul nostru este să le uscăm puțin.
Într-un vas mediu încălzim laptele la care am adăugat semințele și păstaia de vanilie. Amestecăm zahărul cu gălbenușul de ou, adăugăm puțin lapte cald după care turnăm amestecul înapoi în vas peste lapte. Amestecând încontinuu îl lăsăm să fiarbă pe foc mediu până ce începe să se îngroașe.
Așezăm un strat de cornuri pe fundul unui vas termorezistent, le stropim cu sosul de vanilie și presărăm peste ele mac cu zahăr. Continuăm așa până ni se termină cornurile. Deasupra așezăm bucăți de unt și le lăsăm să se rumenească în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

înapoi la listă