Emisiune asociată:

Dóra Havas Si Prajiturile Ei De Vis
2. sezon 10. parte
Preparare
Amestecăm într-un vas ingredientele uscate (făină, sare, praf de copt, bicarbonat de sodiu) și le punem deoparte. Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și ungem cu unt o formă de chec semirotundă. Prăjim puțin alunele într-o tigaie uscată.
Amestecăm în robot până la albire zahărul cu ouăle după care adăugăm untul topit și vanilia. Amestecăm bine după care adăugăm untul tăiat bucăți și le omogenizăm. Adăugăm cele 3 banane curățate și amestecăm până la omogenizare. La turație mică treptat adăugăm mixul cu făină. La sfârșit amestecăm cu o spatulă alunele tocate grosier și ciocolata mărunțită.
Aluatul îl turnăm în forma de copt și-l coacem 45-50 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Facem testul scobitorii, dacă pâinea este coaptă, o scoatem și o lăsăm 10 minute să se răcească după care o scoatem din formă și o lăsăm să se răcească complet înainte de feliere.