Tochitură Moldovenească Cu Carne De Mistreţ Cu Mămăligă, Ou Şi Două Feluri De Mujdei Cu Usturoi

Ușor
Ieftin
Multă

Preparare

100 g ceafă ,100 g muşchi, 100 g fleică, 100 g ficat, 100 g rinichi (optional), 100 g inimă, toate de porc mistreţ, împreună cu 100 de gr slănină porc domestic, se tai bucăţi/cuburi medii şi se pun la prăjit, la foc mare, într-un ceaun cu capac, în cca 150 ml ulei floarea soarelui.

Când sunt pe jumătate pătrunse, se adaugă cca 150 ml vin alb, sare şi piper, se pune capacul, şi se dă focul la mic. Se mai ţine astfel încă 30 min. În acest timp, punem 200 ml de apă la fiert împreună cu 30 ml de ulei şi o linguriţă de sare.

Când dă în clocot, turnăm ploaie cca o cană şi jumătate de mălai, amestecând continuu, până când obţinem o mămăligă tare, consistentă. 4 căţei de usturoi îi pisăm cu sare şi, frecăm cu ulei până ce obţinem o cremă, adăugăm 2 roşii decojite în suc propriu, mărunt tocate, un sfert de ardei gras mărunt tocat, un sfert de ardei iute tocat, pătrunjel tocat şi el şi un vârf de piper, obţinând mujdeiul cu roşii. Din alţi 4 căţei de usturoi, facem aceeaşi cremă de usturoi, după care adăugăm 5-6 fire mentă verde tocată mărunt şi 100g iaurt gras de oaie. Frecăm bine, manual, până obţinem o compoziţie catifelată şi omogenă.

În farfurie se aşează straturi alternative, mămăligă şi telemea de oaie, cca 150 g, deasupra aşezându-se un ou ochi. De jur împrejurul mămăligii cu brânză se aşează carnea şi mici boluri cu cele două mujdeiuri.

Poftă bună şi gătiţi cu gust.

înapoi la listă