Tort cu cremă de ciocolată cu lapte

Preparare

Ungem cu unt și presărăm cu făină o formă de tort de 20 de cm.
Blatul de tort. Încălzim într-un vas untul și laptele până se topește untul. Îl lăsăm să se răcească puțin.
Amestecăm făina cu praful de copt. Batem ouăle cu zahăr până se albesc după care adăugăm untul topit și laptele iar la sfârșit amestecul de făină. Îl turnăm în forma pregătită și îl coacem în cuptorul preîncălzit la 175 de grade, timp de 40 -45 de minute. Facem testul scobitorii, iar dacă nu se mai lipește aluatul, îl scoatem din cuptor. Îl lăsăm să se răcească, îl scoatem din formă și îl tăiem în 4 felii. Frișca o încălzim într-un vas până la punctul de fierbere (nu o fierbem!). O luăm de pe foc, mărunțim în ea ciocolata și amestecăm până obținem o cremă groasă, lucioasă. O punem 30 de minute în frigider.
Ungem blaturile de tort cu gem de zmeură. Pe fiecare strat întindem cremă de ciocolată de 1 cm grosime. Așezăm blaturile unul peste celălalt și învelim tortul cu un strat subțire de cremă. Îl decorăm cu semințe oleaginoase și cu cremă de ciocolată aplicată cu un poș.

înapoi la listă