Tort de morcovi fără gluten

Preparare

Preîncălzim cuptorul la 175 de grade. Căptușim cu hârtie de copt două forme cu margine detașabilă cu diametrul de 20 cm. Amestecăm condimentele, sarea și praful de copt cu făina.
Batem cu robotul ouăle cu zahăr, până ce se triplează spuma în volum și se albește. E un aspect important pentru a avea o prăjitură pufoasă. Adăugăm și extractul de vanilie.
Morcovii răzuiți îi stoarcem bine și-i amestecăm cu cocos răzuit, nuci, stafide și ulei.
Cu robotul, pe turație mică, adăugăm alternativ la spuma de ouă mixul de făină și cel de morcovi.
Împărțim aluatul rezultat în cele 2 forme de copt cu margini detașabile și le coacem 35 de minute. Blaturile le lăsăm să se răcească 10 minute în formă, după care le scoatem cu grijă și le așezăm pe un grilaj să se răcească de tot.
Ingredientele cremei le batem spumă. Începem cu untul și crema de brânză la care adăugăm zahărul pudră și restul de ingrediente. O răcim 10 minute după care umplem și învelim tortul cu ea. Înainte de a-l felia, ținem tortul cel puțin o oră în frigider.

înapoi la listă