Tort de mousse de brânză

Preparare

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade. Ungem cu unt două forme de tort cu clemă de 22 de cm și le presărăm cu făină. Amestecăm fisticul măcinat cu făina și cu un praf de sare.
Începem să batem albușul de ou cu robotul, după care adăugăm 40 g de zahăr, lingură cu lingură, până obținem o spumă tare și lucioasă.
Într-un alt vas batem gălbenușurile cu restul de zahăr și-apoi adăugăm cu grijă spuma de albuș. Adăugăm mixul cu fistic și amestecăm cu grijă. Împărțim aluatul în cele două forme pregătite și le coacem în 20 de minute în cuptorul preîncălzit.
MOUSSE-ul de brânză. Umezim gelatina. Punem brânza în blender și o prelucrăm după care adăugăm zahărul, vanilia și coaja de lămâie. Le amestecăm și pe acestea.
Batem o spumă tare de frișcă și o amestecăm cu grijă cu brânza. Amestecăm o lingură din compoziția cu brânză cu gelatina, o încălzim și o încorporăm cu grijă în mousse.
Ungem unul dintre blaturile cu fistic cu gem de zmeură, îl așezăm pe fundul formei de tort cu clemă și-i punem înapoi inelul. Turnăm brânza în formă. Ungem și celălalt blat cu gem de zmeură și-l așezăm cu partea unsă peste mousse. Îl mutăm cu grijă în frigider și-l lăsăm să stea cel puțin două ore înainte de a-l felia.

înapoi la listă