Tort zebră cu fructe de pădure fără coacere

Preparare

Fierbem fructele 30 de minute într-un vas la foc mediu, le amestecăm cu un blender vertical și lăsăm sosul să fiarbă până se îngroașă. Îl lăsăm să se răcească apoi îl trecem printr-o sită să filtrăm semințele.
Tocăm biscuiții într-un blender. Îi amestecăm cu unt topit și presăm acest aluat obținut într-o formă de tort de 22 cm diametru. Îl ținem în frigider până la prelucrare.
Amestecăm brânza ricotta cu laptele condensat și o punem în frigider. Batem o spumă de frișcă și la fel, o vom ține în frigider.
Punem ouăle într-un vas de mixer pe care-l așezăm pe o oală cu 100 ml de apă, pe foc. Batem ouăle deasupra aburului până se albesc, adăugând încontinuu zahărul. În 5 minute volumul spumei de ou se triplează, o luăm de pe foc și lăsăm să se răcească puțin, cât să fie călduță.
Amestecăm crema cu ricotta cu spuma de ou după care încorporăm cu grijă și frișca.
Dizolvăm gelatină în apă caldă. Adăugăm o lingură la pireul de fructe. Restul îl amestecăm în crema ricotta. Împărțim crema de brânză ricotta în două boluri, într-unul adăugăm pireul de fructe iar în celălalt, extractul de vanilie. Cele două creme le vom alterna peste stratul de biscuiți, turnând câte puțin în mijlocul formei de copt și lăsând să se scurgă, după care turnăm din cealaltă cremă, în mijloc. Vom obține astfel un model frumos cu dungi. După ce am folosit toată crema, punem desertul în frigider pentru minimum 4 ore. Îl servim decorat cu fructe proaspete sau congelate.

înapoi la listă